I Skandinavien er vi mange, der har et indtryk af, at musikstreaming er et internationalt foretagende. Men det forholder sig faktisk ikke sådan selvom man måske skulle tro det. Sagen er den, at vi i Skandinavien har fået øjnene op for musikstreaming før alle andre, derfor kan vi betragte os selv, som en slags pionerer. Vi elsker, at vi kan lytte til musik efter vores humør, situation eller status, hvilket gør at vi har taget imod musikstreaming tjenester med åbne arme.
I slutningen af 2014 viste en undersøgelse lavet af Koda i samarbejde med søsterorganisationer i vores skandinaviske nabolande at otte millioner benytter en musikstreaming tjeneste. Dette svarer til 31% af den samlede befolkning i Skandinavien.
Det er derfor ikke en overraskelse, at primært Spotify, men også andre tjenester har gennemgået en periode siden starten med rivende udvikling og vækst. Tjenesterne er med sikkerhed kommet for at blive hos skandinaverne. Vi er helt vilde med, at vi kan høre musik overalt så længe vi har adgang til nettet. Flere tjenester har også indført, at man kan høre musik i offline mode, hvis man er medlem og betale et vist beløb pr. måned.
Musikstreaming i et internationalt perspektiv
Spotify satser nu på at gå mere internationalt, fordi de med tiden nærmest er blevet et synonym for musikstreaming, og det er noget velkendt for mange skandinavere. Deres første led i deres globaliserings plan har medført, at de bl.a. har lavet en kæmpe reklame kampagne i Brasilien, altså for at gøre musikstreaming mere udbredt. Derfor er det ikke utænkeligt, at vi med tiden vil se, at den ellers så velkendte CD’s dage er ved at være talte. Dette er selvfølgelig afhængigt af om det lykkedes musiktjenester, som eksempelvis Spotify at gå internationalt. De ligger nemlig i skarp konkurrence med Apple og Android, som i øjeblikket forsøger at integrere en lignende tjeneste i deres styresystem. Dette kan godt betyde, at selvstændige musiktjenester vil få en meget hård konkurrence. Derfor kunne det forestilles, at de mindre kendte tjenester som Wimp kunne få det svært. Men, Wimp er i starten af 2015 blevet opkøbt af den verdenskendte amerikanske kunstner ved navn Jay-Z. Det kunne derfor forestilles, at hans idé ville være at implementere tjenesten på det amerikanske marked. Dette er selvfølgelig blot til gavn for kunderne. Mere konkurrence medfører ofte billigere priser.
Løsninger til streaming i hjemmet
Hvis du er en af de musikelskere der ynder at lytte til din yndlingsmusik, mens du går der hjemme, så kan det utvivlsomt være vildt træls at skulle lytte til en CD med et lavt maksimum af numre, eller gå rundt med et headset, der tilkoblet telefonen – ja, så er der gode råd at hente. Der er nemlig i takt med udviklingen af streaming tjenester kommet flere forskellige bud på streaming løsninger til hjemmet.
Hertil kan man ikke undgå at nævne Sonos og Airplay. Sonos er en trådløs baseret løsning af højeste kvalitet. Den understøtter mange af de kendte musiktjenester såsom
Airplay er derimod understøtter Apple, som har blevet udviklet til at understøtte deres tjenester. Det specielle er, at man får en fyldig og god lyd uden, at der på noget tidspunkt behøves at være synlige ledninger eller en forbindelse mellem telefon, computer og højtalerne.
En af de gode ting ved disse streaming løsninger er, at man kan medbringe højtalerne mange forskellige steder. Det fede er, at man ikke behøves at skulle vikle de mange ledninger ud, og slæbe dem med, fordi de blot er til ekstra besvær. Streaming løsningerne er meget mobile, og man kan også placere højtalerne i husets forskellige rum efter behag.
Hello! Please help me find the circuit (scheme) on Thule Audio Sphere av100s. He has gone into protection for me and does not want to work, in order to fix it, we need a scheme.
Please send it to my email. Thank You!!!