Vælg en forstærker, der passer til dine behov.

Som med alle andre produkter er det vigtigt, når man køber nye forstærkere, at disse matcher de behov og ikke mindst at det er kompatibelt med det udstyr man i forvejen har stående derhjemme. Nogle forstærkere fungerer bedre, hvis disse parres med udstyr af samme mærke, dog skal man være opmærksom på at købe en forstærker, der kan trække alt det udstyr man har planer om at koble til den nye forstærker.

Forstærkere har i mange årtier været hjertet af teknologisk udstyr, helt tilbage fra de store og klodsede lydanlæg, der havde tendenser til at optage 70 % af stuens gulvplads til i dag, hvor man kan tilkoble alle ens elektroniske apparater til sin forstærker for at få den bedste og smarteste lyd og lydsystem.

En forstærker er ikke kun nødvendig når der skal afspilles musik, den kan også bruges som samlingspunkt for alle ens enheder, blandt andet kan man tilkoble både tv, højttalere og spillekonsoller til sine forstærkere, så det hele kan styres med én fjernbetjening.

Når gode råd er dyre er forstærkere billige.

De ældre generationer havde fat i noget af det rigtige da de for 30 år siden begyndte at investere i store lydsystemer og forstærkere, der fuldendte den lydmæssige oplevelse af et godt musiknummer. Dengang måtte man spare og lægge skilling på skilling for at få råd til forstærkere, der optog meget gulvplads i rummet, men også forsikrede at lyden i rummet blev perfekt. Dengang fik man kvalitet for pengene, hvilket kan til dels også gør i dag, dog har de minimalistiske tendenser i vores teknologiske samfund taget overhånd, hvilket giver et smukt udseende lydsystem, men også franarrer én en hel del af lydoplevelsen i sig selv.

Man kan dog være heldig at finde de gamle forstærkere på markedet endnu, kvalitet går aldrig af mode, så selvom man kan føle sig klædt af til skindet når man kører kortet igennem ved man inderst inde, at dette var et køb, der ikke alene holder i de næste mange årtier, men også kan opfylde de behov og krav man har om god lyd.

Sammensæt dit lydudstyr ordentligt med den rette forstærker.

Der er ingen tvivl om, at alle der elsker at høre god musik eller se film med ordentlig lyd jagter idealer om det perfekt sammensatte anlæg. Når man skal sammensætte et godt anlæg skal man først vælge en retning, enten skal man gå den nymoderne og minimalistiske vej og vælge enheder, der har et flot design og som samtidig kan give en okay lydoplevelse.

Men flere og flere vælger i dag at se tilbage i tiden og gå efter de idealer man havde tilbage i 70’erne, 80’erne og 90’erne, hvor anlæg var en klodset sort klump, der optog det meste af pladsen i de danske hjem. Der er mange grunde til at mange vælger den lidt gammeldags løsning, blandt andet fordi større bare er bedst når det gælder om at få god lyd, de store højttalere med tilhørende forstærkere fylder godt i landskabet, men netop plads er noget lyd skal bruge masser af for at udvikle sig og ende med det ønskede resultat man har som forbruger.

De seneste par år har retro-stilen været ’in’ igen, så mens kvinder overalt i Danmark har pyntet op med gamle nips og pyntepuder med brodering har mændene fundet deres gamle anlæg frem igen, eller tusket sig til at få deres forældres gamle forstærkere, diskanter, mellemtoner, basenheder og højttalere.

Der skal en ordentligt forstærker til før de store højttalere i f.eks. trækabinet kan fungere uden det hele brænder sammen, derfor skal man ikke være bange for at skabe store anlæg.

2 tanker om “Vælg en forstærker, der passer til dine behov.”

 1. Jeg sidder med en IA60B som har været en tur i gulvet fra 1,5 meters højde, og ramte på volumenknappen.
  Alt ser dog pænt ud, men volumen (omskifter/switch/encoder) mærket ALPHA 3J2 har fået en skade. Der er knækket et par plastik styretappe, så funktionen svigter ind i mellem.
  Hvor kan jeg få fat i en ny omskifter?
  Mvh
  Arne Sørensen
  Kromarken 1
  3480 Fredensborg

 2. Kaere Thule,

  I am desperately searching for the schematic for my beloved Thule Audio IA120, which does not work since 2 years now. Can anyone help me please, [email protected] (Sofia, Bulgaria).
  Med venlig hilsner,
  Vassil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *